Jak se zorientovat v produktech Viparspectra a jaké mají výhody

Viparspectra nabízí širokou škálu produktů. Jak se zorientovat mezi jednotlivými produkty? Představíme vám jednotlivé produktové řady.

V čem tkví nejdůležitější přednosti panelů Viparspectra

Výběr nejlepšího typu světla pro pěstování rostlin v interiéru je mimořádně důležitý pro dosažení optimálních výsledků.

Panely Vipaspectra nabízejí kompletní spektrum barev světla potřebných k pěstování. To dává možnost vyšších výnosů, ale ve výsledku se to v kladném slova smyslu propíše i do výsledné chuti vašich výpěstků.

Takzvané plnospektrální osvětlení poskytuje světlo, které je podobné tomu přirozenému slunečnímu. Jedná se konkrétně o světlo pohybující se v pásmu 450 až 670 nm, které nabízí vyrovnané zastoupení všech vlnových délek.

Použitelnost LED pěstebních světel Viparspectra dále zvyšuje i bezdrátový dálkový ovladač, který pěstitelům umožňuje využití časovače a dalších možností stmívání pro dokonalé přizpůsobení osvětlení. Světla nabízejí přitom jmenovitou hodnotu až 10 000 hodin nepřetržitého provozu.

LED pěstební světla zároveň šetří náklady na elektřinu a snižují teplo v pěstební místnosti. Zůstávají i chladná na dotek. Konkrétně mohou být až o 70 % chladnější ve srovnání s tradičními HID, jejichž provozní teplota dosahuje 50 °C až 150 °C.

Tyto pěstební panely rovněž nabízejí velmi snadný systém instalace a následného použití. Osazení využívá jednoduchý mechanismus Plug and Play.

Viparspectra nabízí své produkty rozdělené do několika produktových řad:

KS série

Panely označené jako KS jsou nejnovější položkou v portfoliu Viparspectra. Využívají diody Samsung a Osram. Velmi snadno přizpůsobitelné různým podmínkám jsou tyto LED díky posouvacím tyčím.

XS série

Rovněž při výrobě této série byly použity diody Samsung. Celá produktová řada přináší diody s vysoce účinným PPE a maximální zlepšení výnosů. Ve srovnání s řadou Pro je dokonce o 5 % výkonnější i úspornější. Osazena je ovladačem Mean Well. Nabízí i specifický systém pasivního chlazení, který je nejen účinný, ale i bezhlučný.

PRO série

Linie Pro využívá novou technologii SMD LED. Série LED světel byla navržena s cílem na trh přinést cenově výhodné osvětlení. Zároveň disponuje praktickým systémem ovládání Sosen a inovativním chladicím systémem.

VS série

V tomto případě se jedná o starší provedení. Také v této produktové řadě byly použity čipy Samsung v doprovodu ovladače Mean Well. V rámci série se opět výrobce primárně snaží o udržení cenové dostupnosti.

VB série

Tato starší série přinesla vysokou kvalitu a špičkový výkon opět pod taktovkou diod značky Samsung. Osazena je ovladačem Mean Well. Navržena je tak, aby v maximální možné míře zachovala rovnováhu mezi vysokým PAR výkonem a vhodným pokrytím.

Instalace těchto panelů tak umožňuje i v běžných domácích podmínkách efektivní pěstování bylinek, ovoce i zeleniny.